Card image capCard image capCard image capCard image cap
Stalling

De Barthoeve heeft 45 boxen ter beschikking voor pensionstalling. Dit zijn allemaal ruime (3m x 3,5m), luchtige boxen, waarvan een twintig tal met buitenluik. De stallingen worden dagelijks uitgemest en opgestrooid met eersteklas tarwestro. Twee maal per dag krijgen alle pensionpaarden krachtvoeder of onderhoudmengeling en ruwvoeder (hooi of voordroog). Het ruwvoeder is van topkwaliteit aangezien wij zelf instaan voor de winning van het ruwvoeder.

Zowel in de zomer als in de winter is er dagelijkse weidegang. Wij beschikken hiervoor over 15 hectare weiland. Hierdoor heeft u paard elke dag opnieuw voldoende beweging. Dit is ideaal voor elk paard, maar uitermate geschikt voor paarden die last hebben van artrose, stalbenen of nervositeit. Wij zetten uw paard zelf elke dag op de weide en halen het weer binnen. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Er is een vrije keuze van veearts en hoefsmid.

De pensionklanten kunnen gebruik maken van alle faciliteiten:
Zie accomodatie

Het tarief van een pensionstal bedraagt 350€ (+eventueel 30€ supplement voor onderhoudsmengeling) -dagelijks wiedegang is in de prijs inbegrepen evenals het gebruik van alle faciliteiten ook de stapmolen. Gedurende de zomerperiode staat er op de grote buitenpiste een springparcours. Dit kan gratis gebruikt worden door de pensionklanten.
Paard op pensioen zetten d.w.z dag en nacht buiten op de weide met een schuilstal en toevoer hooi:175€. Bij te strenge en natte winter kan het zijn dat u enkele maanden een stal dient te huren om de paarden en weide te beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden.

Sofie Van Dyck De Barthoeve BVBA Bartstraat 36 2560 Kessel